Ιστορία

Αρχική >> Εταιρεία >> Ιστορία

2001 - Σήμερα

Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Εντός του 2001 προστίθεται άλλη μια μονάδα στο συγκρότημα των φωτοοπτικών διαχωριστών ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 11. Τον ίδιο χρόνο αρχίζει να λειτουργεί και η μονάδα κοσκίνησης του υλικού κοκκομετρίας 0-18mm (κόσκινα GRECO για τα οποία έχει εκδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει γίνει συμφωνία προώθησης με την γερμανική εταιρεία Jost), η οποία αποτελεί το πρώτο τμήμα  εγκατάστασης εμπλουτισμού του προαναφερθέντος κλάσματος. Επίσης τίθεται σε λειτουργία ο νέος κυκλώνας του συγκροτήματος βαρέων διαμέσων.

Category: 

1991 - 2000

Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Εντός του 1991 ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβανόταν η μετατόπιση τμήματος της επαρχιακής οδού Γερακινής-Πολυγύρου προκειμένου να αποκαλυφθεί σημαντικό κοίτασμα λευκολίθου.

Από το 1991 οι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ συνεργάζονται με την Γαλλική Lafarge Refractaires Monolithiques δημιουργώντας μονάδα παραγωγής πυριμάχων μαζών υπό μορφή joint venture. Η μονάδα  λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη 1992 και αργότερα (1995) εξαγοράστηκε πλήρως και απορροφήθηκε από τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΥΣ.

Category: 

1971 - 1990

Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Το 1971 τίθεται σε λειτουργία ο δεύτερος περιστροφικός κλίβανος και το 1972 ο μύλος αλέσεως καυστικής μαγνησίας και το σύστημα ενσακκίσεως, οπότε η εταιρεία μπαίνει και στη δύσκολη και εξειδικευμένη διεθνή αγορά της αλεσμένης καυστικής μαγνησίας. Το 1973 λειτουργεί το συγκρότημα βαρέων διαμέσων το οποίο εκμεταλλεύεται την διαφορά ειδικού βάρους λευκολίθου - στείρων. 

Το 1975 αρχίζει και το 1976 ολοκληρώνεται η κατασκευή του δεύτερου συγκροτήματος ταξινομήσεως - προδιαλογής που αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα. 

Category: 

1959 - 1970

Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Το πρώτο διάστημα περνά με συμμάζεμα, με ανάπτυξη αγορών, με προμήθειες μηχανημάτων εξορύξεως, φορτώσεως διακινήσεως, με "άνοιγμα" των μετώπων  εξορύξεως και με μελέτες για τις επενδύσεις που θα ακολουθήσουν. 

Το 1967 τίθεται σε λειτουργία ο πρώτος περιστροφικός κλίβανος παραγωγής διπύρου μαγνησίας και η εταιρεία αρχίζει να εξάγει στην βιομηχανία πυριμάχων της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. 

Το 1970 χτίζεται το πρώτο συγκρότημα ταξινομήσεως προδιαλογής και σχεδόν ταυτόχρονα το συγκρότημα ποιοτικού διαχωρισμού των ευγενών ποιοτήτων.

Category: 
Subscribe to RSS - Ιστορία