Θερμαντικά σώματα

Αρχική >> αγορές >> Industrial Chemical >> Θερμαντικά σώματα
Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Η πούδρα μαγνησίας για ηλεκτρικές εφαρμογές (EGM) χρησιμοποιείται ως υλικό πλήρωσης για ηλεκτρική μόνωση ανάμεσα στο πηνίο και στο εξωτερικό περίβλημα των θερμαντικών σωμάτων. Η EGM διαθέτει ικανοποιητική θερμική αγωγιμότητα και υψηλή ηλεκτρική ειδική αντίσταση στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πούδρες EGM που προορίζονται για θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών χρησιμοποιούν ως βασική πρώτη ύλη δίπυρη μαγνησία με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ειδική αναλογία SiO2/CaO και άλλα ειδικά φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.

Οι πούδρες EGM που προορίζονται για θερμαντικά σώματα υψηλών θερμοκρασιών χρησιμοποιούν ως βασική πρώτη ύλη ΤΕΤΗΓΜΕΝΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, η οποία παράγεται με τήξη εξειδικευμένης καυστικής μαγνησίας.

Η μαγνησία για ηλεκτρικές εφαρμογές χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατασκευαστές θερμαντικών σωμάτων τόσο για οικιακές, όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές. Οι αγορές της καλύπτουν τις παρακάτω εφαρμογές:

  • Θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούνται σε οικιακές συσκευές (κουζίνες μαγειρέματος, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων κ.λπ.)
  • Θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές εφαρμογές (εξοπλισμός εστιάσεως, θέρμανση σιδηροδρομικών γραμμών, βιομηχανικοί λέβητες κ.λπ.)
  • Εφαρμογές της αυτοκινητοβιομηχανίας (μπουζί πετρελαιοκινητήρων και προϊόντα τριβής)