Λειαντικά μέσα

Αρχική >> αγορές >> Construction >> Λειαντικά μέσα
Magnesium oxide
Magnesium oxide
Magnesium oxide

Μια βασική εφαρμογή του τσιμέντου MOC - τσιμέντο οξυχλωριούχου μαγνησίου - (προσθήκη καυστικής μαγνησίας σε διαλύματα MgCl2) είναι η κατασκευή πετρών λείανσης και λειαντικών τροχών.

Χάρη στην πολύ υψηλή ισχύ συγκόλλησης, το τσιμέντο MOC χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή ακονόπετρων και πετρών λείανσης. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, το τσιμέντο MOC χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση κόκκων SiC. Οι βασικοί τελικοί χρήστες είναι οι βιομηχανίες επεξεργασίας μαρμάρου, γρανίτη και μωσαϊκού.

Παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό με τους δίσκους διαμαντιού και άλλα εργαλεία συγκολλημένα με ρητίνη, τα τελευταία χρόνια, έχει διαπιστωθεί αυξημένη ζήτηση των ακονόπετρων και των πετρών λείανσης από μαγνησιακό τσιμέντο χάρη στην ανάπτυξη των κεραμικών πλακιδίων τύπου «gres porcelanato».

Άλλη μια ενδιαφέρουσα και αναπτυσσόμενη εφαρμογή είναι στην κατασκευή ειδικών μυλόπετρων για την αποφλοίωση του ρυζιού, όπου εκτιμώνται ιδιαιτέρως οι οικολογικές ιδιότητες των ακονόπετρων και των πετρών λείανσης από μαγνησιακό τσιμέντο.